18 Aralık 2009 Cuma

grup kara güneş'in fotoğrafı



İstanbul/İstiklal Caddesi'nde bir akşam yürüyüşünde rastladım ve müziklerini tanıdım. Grup "karagüneş.com" resmi sitelerinde kendilerini şöyle anlatıyor:

"Kara Güneş, 1997’de Ankara’da kuruldu. O yıllarda Anadolu motiflerini de kullanan bir rock grubu görünümünde olan Kara Güneş, İlk konserlerini ve bestelerini yaptığı bu dönemdeki çalışmalarında "insanın kendini araması", "gündelik hayatın ve sistemin sorgulanması" gibi konuları işlemekteydi.

Gezmeyi seven grup üyeleri, birkaç sene sonra Ankara’dan ayrılarak İzmir, İstanbul, Antalya gibi birçok şehirde yaşayıp, farklı müzisyenlerle sahne ve kayıt çalışmaları yapmıştır. O sıralar farklı şehirlerde yaşayan insanların yolculuklarıyla şekillenen grubun elemanları, konsere, şehre, ruh haline göre sahnede değişiklik gösteriyordu.

2004´te İstanbul´a yerleşen gruba, santur, ney, kemençe gibi geleneksel çalgıların eklenmesiyle, yeni bir müzik yolculuğuna başlayan Kara Güneş, aradan geçen dört yıl içinde İstanbul’da birçok performans sergileyerek sokak müziğinin Türkiye’deki öncülerinden birisi haline geldi.

Kara Güneş´in "Barış için 100 Kısa Film, Red 1111 Vicdani Red Belgeseli, 25+ , Videa" gibi video kolektifleri ile ortak çalışmaları bulunmaktadır."

Kara Güneş müzik grubu ile ilgili detayları kendi sitelerinden öğrenebilirsiniz.



diğer siyah beyaz fotoğraflar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar