26 Şubat 2010 Cuma

makro çiçek fotoğrafı



makro fotoğraf çekimlerinde nesneye paralel olmak alan derinliği ve netlik anlamında en iyi sonucu verir. Bu çiçek fotoğrafında sol altta diğer alanlara göre biraz fazla pozlama olduğu görülüyor. Objektif çiçeğin merkezine doğru iyice yaklaştırılarak çekilmiştir. Yaklaşık mesafe bir iki cm kadardır. Makro fotoğraflarda konunun net çekilmesi ne kadar önemli ise arka planın flu hale getirilerek nesnenin öne çıkarılması da o kadar önemli oluyor. Bunun için açık diyafram değerleri kullanıyoruz.




antika konulu fotoğraflar

23 Şubat 2010 Salı

göl kenarındaki balıkçı kulübesi ve yansıma





Ortam ışığında çekilen bu fotoğrafta bilgisayar ile herhangi bir tonlama yapılmadı. Mevsim kış olunca ve ortamda ışık az olunca sanki siyah beyaz çekilmiş izlenimi veriyor. İstanbul'da Kayabaşı Köyü'ne yakın olan Sazlık Barajı'nın suyunun akıntısı ile oluşan dere Altınşehir'e gelmeden geniş bir alanda yapay bir gölet oluşturuyor. Yaban ördeklerinin ve kurbağaların sesleri ile dolu olan bu göl kışın bitimi ile ne yazık ki sular çekilince kuruyor.

21 Şubat 2010 Pazar

bahar gelirken ilk çiçekler




Kış bitmek üzereyken şehirden uzaklaşıp kırlara ulaştığınızda rengarenk çiçeklerin baharı müjdelediğini görürsünüz. Tamamen açmamış gonca halindeki bu sarı çiçeğin makro fotoğraf çekimini paylaşmak istedim. Çiçek fotoğraflarında genel olarak makro fotoğraf çekmeyi tercih ediyorum.

balıkçı fotoğrafları

Popüler Yayınlar