18 Aralık 2009 Cuma

grup kara güneş'in fotoğrafı



İstanbul/İstiklal Caddesi'nde bir akşam yürüyüşünde rastladım ve müziklerini tanıdım. Grup "karagüneş.com" resmi sitelerinde kendilerini şöyle anlatıyor:

"Kara Güneş, 1997’de Ankara’da kuruldu. O yıllarda Anadolu motiflerini de kullanan bir rock grubu görünümünde olan Kara Güneş, İlk konserlerini ve bestelerini yaptığı bu dönemdeki çalışmalarında "insanın kendini araması", "gündelik hayatın ve sistemin sorgulanması" gibi konuları işlemekteydi.

Gezmeyi seven grup üyeleri, birkaç sene sonra Ankara’dan ayrılarak İzmir, İstanbul, Antalya gibi birçok şehirde yaşayıp, farklı müzisyenlerle sahne ve kayıt çalışmaları yapmıştır. O sıralar farklı şehirlerde yaşayan insanların yolculuklarıyla şekillenen grubun elemanları, konsere, şehre, ruh haline göre sahnede değişiklik gösteriyordu.

2004´te İstanbul´a yerleşen gruba, santur, ney, kemençe gibi geleneksel çalgıların eklenmesiyle, yeni bir müzik yolculuğuna başlayan Kara Güneş, aradan geçen dört yıl içinde İstanbul’da birçok performans sergileyerek sokak müziğinin Türkiye’deki öncülerinden birisi haline geldi.

Kara Güneş´in "Barış için 100 Kısa Film, Red 1111 Vicdani Red Belgeseli, 25+ , Videa" gibi video kolektifleri ile ortak çalışmaları bulunmaktadır."

Kara Güneş müzik grubu ile ilgili detayları kendi sitelerinden öğrenebilirsiniz.



diğer siyah beyaz fotoğraflar

15 Aralık 2009 Salı

bakırköy ido'nun girişindeki marinanın fotoğrafı






İstanbul/Bakırköy sahiline inip yürüyüş yapanlar mutlaka bilirler. Sık sık yanından geçtiğimiz,ancak pek manzara gözüyle bakmadığımız bu yer fotoğraf karesinde farklı görünüyor. İdo iskelesinin yanındaki Ataköy marinayla kıyaslandığında daha bakımsız olsa da doğallığıyla daha farklı.


bakırköy ile ilgili diğer fotoğraflar

10 Aralık 2009 Perşembe

bir akşam galata kulesi






Bir akşam üstü Galata Kulesi fotoğrafı. Üst Katında bulunan restorant ve meyhaneden gelen müzik sesi ile etrafı insanlarla canlanan bir yerdir. Gündüz tarihi bir mekan olarak ziyaret edilen Galata Kulesi akşam eğlence mekanına dönüşüyor.

5 Aralık 2009 Cumartesi

galata kulesi fotoğrafı






İstanbul'da boğaz manzarasının çok güzel görüntülendiği yerlerden biridir. Üst katında restorant olup asansör ile çıkılmaktadır. Ne zaman gitsem kapısında girmek için kuyruk vardır. Turistlerin ve panoramik İstanbul fotoğrafı çekmek isteyenlerin yoğun ilgisini çekmektedir.


galata ile ilgili diğer fotoğraflar

2 Aralık 2009 Çarşamba

galata kulesi fotoğrafı



Galata Kulesi dünyanın en eski kulelerinden biri olup, Bizans İmparatoru Anastasius tarafından 507 yılında Fener Kulesi olarak inşa ettirilmiş. Daha sonra 1348 yılında İsa Kulesi adıyla yığma taşlar kullanılarak Cenevizliler tarafından Galata surlarına ek olarak yapılmıştır.
Yerden, çatısının ucuna kadar olan yüksekliği 69,90 metredir. Yapılan statik hesaplamalara göre kulenin ağırlığı yaklaşık 10.000 tondur. Duvar kalınlığı 3,75 m,iç çapı 8,95 m, dış çapı da 16,45 metredir.

Popüler Yayınlar